A könnyű vacsora után jöjjön egy nehezebb ebéd...:D A férjem kedvence.
Igazából szinte semmit nem kell csinálni, csupán türelmesen kivárni, hogy az idő és a sütő tegye a dolgát. Rá kell szánni legalább 4 órát. De megéri. Római tálban az igazi,
Hozzávalók:
- 1 csülök személyenként
- só
- bors
- köménymag
- 2 cikk fokhagyma
- 3-4 db babérlevél
- 1-2 hagyma
- 3-4 db sárgarépa
- 1-2 dl sör
- 1-2 ek zsír
Elkészítés:
- A csülköt lemossuk. A bőrénél jól bevagdossuk csontig.
- Bedörzsöljük sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával.
- Felvágunk nagyobb cikkekre 1-2 hagymát.
- A római tálat beáztatjuk vízben negyed órát.
- A csülköt beletesszük, zsírt tesszünk a tetejére, melléje a hagymát és a babérleveleket.
- Ráöntjük a sört.
- Lefödjük, és 150 C fokon legalább 4 órán keresztül készítjük. Óránként meglocsoljuk a lével, és megforgatjuk.
- Az utolsó órában felkarikázott sárgarépát teszünk melléje, levesszük a födőt, Még egy kanál zsírt teszünk rá, és tovább már 200 C fokon ropogósra sütjük mindkét oldalát.
- Tepsiben sült krumplival tálaljuk, és ecetes uborkával.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése