Az első ételek egyike, amit elkészítettem, mikor szárnyaimat kezdtem bontogatni a konyhában. :) Még emlékszem, valami recept gyűjtő mappából volt, már magam se tudom a nevét...Aztán, az évek alatt itt-ott változtattam rajta, ami csak a javára vált..és még mindig az egyik nagy kedvencem.
Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes vagy csak marha darálthús
- 2 nagy fej hagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 doboz gomba/ vagy friss
- 1 doboz (200 ml) paradicsompaszta/vágott paradicsom / paradicsomlé(ha házi több kell bele, mert annak nem olyan intenzív az íze)
- Fűszerek: rozmaring, bazsalikom, oregánó, só, bors
- 3 dl száraz vörösbor
- víz, ha kell pótolni
Elkészítés:
- A zöldségeket felaprítom.
- Serpenyőben, olajon, a hagymát megdinsztelem, majd a sárgarépát.
- A gombát is hozzáteszem.
- Sózom, borsozom a zöldségeket.
- A húst is hozzáadom, fehéredésig pirítom. A fokhagymát rászórom.
- 1 tk rozmaringgal, 2 tk oregánóval, 1 tk bazsalikommal, még sóval, jó sok borssal fűszerezem.
- Felöntöm a borral, nagy lángon hagyom, hogy elpárologjon az alkohol.
- A paradicsompasztát beleöntöm, és lassú tűzön addig főzöm míg a hús elkészül.
- Közben lehet kevés vízzel pótolgatni.
- Spagettit vagy tagliatellet főzök melléje.
- Tálaláskor parmezánnal és petrezselyemmel bőven megszórom,
- Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése