3 nagyon finom étel...diétásoknak is!
Sertéskaraj:
- 4 szelet csontos sertéskarajt bedörzsölünk sóval, borssal.
- 1 hagymát karikákra vágunk.
- Egy tálba a karajszeleteket beletesszük, mindegyiket megkenjük mustárral, majd váltakozva a hagymával egymásra rakjuk.
- Köménymaggal, rozmaringgal, kevés piropaprikával megszórjuk.
- Kevés olaat rácsurgatunk.
- 2-3 dl sört ráöntünk, hogy lepje el a húst.
- Betesszük a hűtőbe pár órára, vagy éjszakára pácolodni.
- Egy tepsibe belerakjuk a húst a hagymával, a pácléből keveset ráöntünk, és 180-200 C fokon 1,5-2 órát sütjük alufólia alatt. Az utolsó tíz percben levesszük a fóliát, a levet letöltjük ha még van, kicsi zsírt lehet beletenni, és lepirítjuk.
Zöldbab rőzse baconnel:
- Fagyasztott (vagy frissen megfőzött) zöldbabot pár perc alatt megpároljuk.
- 5-6 szál zöldbabot betekerünk egy szelet baconnel, s ezt ismételjük ahányszor szeretnénk.
- Kis vajban megforgatuk, míg a bacon rápirul.
Párolt paprika
- Ez hirtelen összedobott ötlet volt, de nagyon finom lett. :)
- 1-2 kaliforniai paprikát felszeletelünk, olajon kicsit megpirítjuk,
- 1 paradicsomot meghámozunk, felkockázzuk, és a paprikához adjuk. Sózzuk picit, mert amúgy kár lenne elvenni az ízét a finom paprikának.
- 1 cikk fokhagymát felaprítunk, hozzáadjuk. Kevergetjük lassú tűzön.
- 1 dl alaplével(1 leveskocka) felöntjük, és lassan elpárologtassuk. Kész.
Ez a nem diétásoknak, krumplipürével..:)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése