Már azt se tudja az ember sokszor mit készítsen. / Mintha anyumot hallanám :)) /
Ez egy új ötlet, finom lett.
Mivel én annyi húst eszek mint egy madárka (ez is anyu mondása) ezért mindig keveset készítek a húsos ételekből , ezért a mennyiséget növelni kell az enyémekhez képest..:)
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1 hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- pirospaprika
- 400 ml tejföl
- 100 g reszelt sajt
- vaj
Elkészítés:
- A karajszeleteket kiklopfolom. Sózom, borsozom.
- Egy kis vajban mindkét felét hirtelen megpirítom.
- Egy jénai tál aljába kevés vajat teszek.
- Rá a karajszeleteket.
- A hagymát felkarikázva és a paprikát felcsíkozva a karajra teszem. Majd jöhet még egy réteg karaj és így tovább. Attól függ mennyit csinálunk.
- Megszórom kevés pirospaprikával.
- Egy tálban a reszelt sajtot összekeverem a tejföllel, megsózom, és ráöntöm a húsra. Ha nem elég a szaft tejszínnel vagy kevés tejjel még lehet pótolni.
- Alufóliával lefödöm, és 180 C fokon 40 percig párolom, majd még 20 percig a fólia nélkül pirítom, míg szép barna lesz a teteje.
- Én párolt zöldséget és kevés makarónit főztem melléje.
- Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése