Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- só, bors
- fél citrom leve
- 1 db zöldhagyma
- ha szeretitek a csípőset, pár csepp Tabasco vagy hasonló
Elkészítés:
- Az avokádót elvágjuk, a belét kikanalazzuk. Villával vagy botmixerrel dolgozunk. Sózzuk, borsozzuk, fél citrom levét kifacsarjuk, a zöldhagymát apróra vágjuk, csípős szószból pár cseppet hozzáadunk, majd jól eldolgozzuk.
- Uborka, sárgarépa, zellerszár , retek meg ami csak eszébe jut az embernek, belemártogatva fincsi!!! És nincs bűntudat! Kell ennél jobb scnacks?
Tudtátok?
A guacamole azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ több részén is kedvelik. Az étel neve az azték náhuatl nyelvjárásból származik. Az „ahuacamolli” összetett szó az „ahuacatl” (avokádó) és „molli” (mártás) tagokból alakult ki. Azt a változatát, mely teljesen krémes, nincsenek benne gyümölcsdarabok, aguamolének is nevezik.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése