A férfiaknak hús kell. Ez nálunk sincs másképp...és minél nagyobb annál jobb...:) Jöjjön egy sertéssült..Köretet különösképpen most nem csináltam melléje, hiszen diétán vagyunk. De találna hozzá krumplipüré, káposzta főtt krumplival....
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg sertéslapocka
- 4 db sárgarépa
- 1 -2 nagy hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- só
- kömény
- 4 db babérlevél
- rozmaring (jobbha nem friss, mert a végén a sok szárdarabka ront az élvezeten)
- 1 l alaplé
- 4 db csillagánizs
- olaj
- 2 dl fehérbor
- 1 kanál paradicsompaszta
- 1 dl vörösbor
- 1 kk keményítő
Elkésztés:
- A húst először is megszabadítjuk a hártyától, esetleges zsiradéktól.
- Jól bedörzsöljük sóval.
- A sárgarépát és hagymát felvágjuk nagyobb darabokra.
- Veszünk egy tepsit. Rárakjuk a tűzhelyre, olajon a hagymát, répát kicsit megpirítjuk. Hozzáaadjuk a fokhagymát, babérlevelet, csillagánizst, rozmaringot, jól megszórjuk köménnyel.
- A húst belehelyezzük, mindkét felét gyorsan lepirítjuk, a húst is megszórhatjuk még köménnyel.
- A fehérbort hozzátöltjük, magas lángon elpárologtassuk.
- Utánna jöhet rá az alaplé.
- Betesszük a sütőbe, és 180 C fokon 2,5-3 órát (nem több!) sütjük. Nem kell lefödni. Közben locsolgassuk a saját levével.
- Mikor kész van, a húst és a zöldségeket kivesszük. A visszamaradt levet leszűrjük egy lábasba, hozzáadunk 1 kanál paradicsomszószt és 1 dl vörösbort. Ha van időnk mártássűrűségűre főzzük, ha nem 1 kk keményítőt kicsi hidegvízben elkeverünk és a szószhoz adjuk. Ez kellőképpen besűríti.
- A húst szeleteljük, zöldséget rakunk mellé, és szósszal nyakon öntjük.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése