2015-04-20

Hagymás rostélyos krumplipürével

Egy újabb hagyományos étel. Ne tévesszük össze a magyarországi hagymás rostélyossal, ami teljesen más, de itt Erdélyben ezt az ételt hívjuk így..:)

Hozzávalók:

  • sertés karajszeletek
  • nagyon sok hagyma (legalább 5-6 fej)
  • pici pirospaprika
  • só, bors
  • 3 cikk fokhagyma
Elkészítés:
  • Ennek a titka a rengeteg hagyma, benne van a nevében is. Olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, a sertésszeleteket jól sózom, borsózom ( külön a lábasba nem kerül több fűszer), majd a szeleteket rárakom a hagymára, és addig párolom együtt a hagymával míg ki nem fehéredik a hús. Felaprózott fokhagymát is hozzáteszem. Megszórom kicsi paprikával csak a színe kedvéért, de el is hagyható. Felöntöm vízzel, hogy lepje a húst. Legalább(!) 2 órát kell főzni, nem túl nagy lángon, egészen addig míg a hús finom puha nem lesz. Ha kell töltök még közben utánna vizet. A végén, ha be akarom még jobban sűríteni, megszórom egy kanál liszttel a tetejét, elkavarom, és kész is.
  • Pürével és ecetes sült paprikával a legfinomabb! Jó étvágyat!

5 megjegyzés :

  1. Köszönöm szépen, éppen ezt kerestem, mert az első találatok sehogy nem illettek az emlékeimbe.

    VálaszTörlés
  2. Koszi, eleg kezdo vagyok de remelem sikerulni fog :)

    VálaszTörlés
  3. A húst miután sóztuk borsoztuk lisztbe kell martani mind 2 felét és olajon megsutni mind két felét.
    Utanna tenni rá a hagymára és főzni.
    Babér lapit is lehet tenni.
    Rostélyos marha húsból még finomabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, és ez marha/borjúhúsból az igazi

      Törlés
  4. Én is így szoktam csinálni

    VálaszTörlés