Hozzávalók:
- sertés karajszeletek
- nagyon sok hagyma (legalább 5-6 fej)
- pici pirospaprika
- só, bors
- 3 cikk fokhagyma
Elkészítés:
- Ennek a titka a rengeteg hagyma, benne van a nevében is. Olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, a sertésszeleteket jól sózom, borsózom ( külön a lábasba nem kerül több fűszer), majd a szeleteket rárakom a hagymára, és addig párolom együtt a hagymával míg ki nem fehéredik a hús. Felaprózott fokhagymát is hozzáteszem. Megszórom kicsi paprikával csak a színe kedvéért, de el is hagyható. Felöntöm vízzel, hogy lepje a húst. Legalább(!) 2 órát kell főzni, nem túl nagy lángon, egészen addig míg a hús finom puha nem lesz. Ha kell töltök még közben utánna vizet. A végén, ha be akarom még jobban sűríteni, megszórom egy kanál liszttel a tetejét, elkavarom, és kész is.
- Pürével és ecetes sült paprikával a legfinomabb! Jó étvágyat!
Köszönöm szépen, éppen ezt kerestem, mert az első találatok sehogy nem illettek az emlékeimbe.
VálaszTörlésKoszi, eleg kezdo vagyok de remelem sikerulni fog :)
VálaszTörlésA húst miután sóztuk borsoztuk lisztbe kell martani mind 2 felét és olajon megsutni mind két felét.
VálaszTörlésUtanna tenni rá a hagymára és főzni.
Babér lapit is lehet tenni.
Rostélyos marha húsból még finomabb.
Így van, és ez marha/borjúhúsból az igazi
TörlésÉn is így szoktam csinálni
VálaszTörlésÉn mustárral megkenem a hús két oldalán és utánna lisztbe mártom és kevés olajon serpenyőben kèrgesitem és utánna teszem a hagyma ágyra,a serpenyőt kis vízzel tisztitom és hozzá öntöm a lakásban lévő húshoz
VálaszTörlés