2016-09-26

Tejszínes garnélás spagetti



Imádom ezeket a tésztás egyszerű ételeket, kiválóak vacsorára, mikor nem akarsz sokat pepecsélni a konyhában, egy pohár bor mellett meg igazán ellazít estére.

Hozzávalók:

  • 1 csomag garnéla
  • 1 hagyma
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, bazsalikom
  • chili paprika ízlés szerint
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:
  1. Olajon üvegesre párolom a hagymát, fokhagymát. 
  2. Felöntöm a borral. 
  3. Beleteszem a garnélát és a meghámozott, kockára vágott paradicsomot.
  4. Fűszerezem. Hagyom párolódni, és hogy a bor alkohol tartalma elpárologjon.
  5. Felöntöm tejszínnel, és hagyom még főni 5-10 percet.
  6. Ha nem sűrűsödne be eléggé 1 ek hidegvízben elkavart keményítővel be lehet sűríteni.
  7. A végén összekeverem a kifőtt spagettivel. Petrezselyemzölddel megszórom. Nyammi!!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése