Ezt is megértem végre, kacsamellett készítettem. Tiszta véleltenül vettem észre az üzletben a polcon...mert amúgy nem mindig lehet kapni. Gyorsan a kosaramban landolt. :)
Különleges ebéd...legalább is nekünk..:)
Hozzávalók:
A kacsához:
- 1 kacsamell személyenként
- só, bors
- kevés olaj
- 1 narancs személyenként
Káposzta:
- savanyú káposzta, de utánna gondoltam meg, hogy lila káposztát kellett volna vegyek, na de mindegy, túl izgatott voltam...:)
- bors
- csipet köménymag
- víz
Sült alma:
- 1 alma személyenként
- fahéj
- fél citrom leve
Elkészítése egy db. kacsamellnek:
- A kacsamellett átlósan bemetszem a bőrénél, hogy rombusz formákat kapjanak. A húst ne vágjuk át, vigyázzunk.
- Jól sózom, borsozom.
- Az almát vastag szeletekre vágom. Fahéjjal megszórom, és citromlét facsarok rá. Egy tepsiben beteszem a sütőbe pár percre.
- A narancsot kifilézem. A héját levágom, hogy ne maradjon rajta fehér rész, egyik felét
- Közepes hőfokon egy serpenyőben bőrével lefelé kb. 5 percig pirítom, majd megfordítom és max.2 percig a másik felét. Mikor megfordítom, a fél narancslevét ráfacsarom és a narancs kockákat hozzáteszem.
- A sütő már előmelegedett 200 C fokra az almával, azokat kivesszük, beletesszük a serpenyőbe a kacsamell és narancs mellé, és mindenestül betesszük 10 percre (nem többre) a sütőbe.
- A kacsamell akkor az igazi ha rosé.
- Ezalatt a káposztát beáztatjuk hideg vízbe, majd jól kifacsarjuk. Egy edényben kevés vízzel megpároljuk, borsot és csipet köménymagot szórunk rá.
- A kacsamellett felszeleteljük, és a narancs visszamaradt levével a serpenyőből meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése