Péntek gyanánt hal...valahogy megszoktuk, hogy ha lehet péntekenként halat eszünk. Így nem csak meg van a heti 1x hal, de már a böjtöt is betartjuk...:)
Ez a citromos rizottó nagyon passzol a lazachoz, melléje grillen sült cukkini dukál karamellizált hagymával.
Hozzávalók a rizottóhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagy marék rizottó rizs
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1- 1/5 l zöldségalaplé
- 20 g vaj
- 2 ek parmezán
- 1 citrom kifacsart leve
Elkészítés:
- A hagymát olajon megpirítom. Magas lángon hagyjuk a gázat,
- Beledobom a rizst, elkavarom, majd felöntöm a borral.
- Mikor elpárolgott az alkohol, lassan adagolva egy egy levesmerővel adom hozzá az alaplevet.
- Folyamatosan kavargatom,, mikor elfő az alaplé, töltöm hozzá a következő levesmerővel.
- Mikor a rizs már al dente, és szép krémes lett, leveszem a tűzről, beledobom a vajat és a parmezánt. Ráfacsarom a citrom levét. Elkavarom, és azonnal tálalom.
- A lazacot kockákra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, megszórom petrezselyemzölldel. nyársra húzom, és grillen megsütöm.
- A zöldségeket is sózom, kaporral megszórom és grillezem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése