Először készítettem, mert hanem mindig ugyanazok a leves variációk vannak hétről hétre. Kóstoljunk meg valami újat is. Nem eredeti recept...
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fél karalábé
- 1 vastag szelet zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 1 nagy marék zöldborsó
- egy leveskocka
- só, bors
- 150 ml tejföl
- 2 ek liszt
- tárkony
- 1 fél citrom leve
- 1 tk mustár
Elkészítés:
- A zöldségeket olajon megpirítom.
- A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom, majd a zöldségekhez adom. Fehéredésig pirítom.
- Rászórom a tárkonyt, felöntöm annyi vízzel, hogy ne legyen majd túl híg a leves.
- Beledobok egy leveskockát.
- Mikor kész a zöldség, beledobom a zöldborsót is, a fél citrom levét.
- A lisztet simára keverem a tejföllel, hozzáadok pár kanál levest, elkavarom, majd a leveshez csurgatom. Forralok egyet a levesen, beleteszem a mustárt, elkavarom, ha kell még sózom , borsozom, és leveszem a tűzről.
- Kéne a végén belé még 100 ml tejszín, de nekem így is elég édeskés volt a leves, úgyhogy azt elhagytam belőle.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése