Közben kiszoktam próbálni egy teljesen más irányvonalat is a receptekkel, olyat amit eddig nem preferáltunk a konyhában..megesik, hogy csőddel végződik, de máskor olyan finom végeredmény lesz belőle, hogy még én is meglepődöm. Így történt most is a karajjal amit a tévéből lestem el, egy ízig-vérig amerikai szakácsnő műsorából.
- 4 db csontos karaj / nekem csontnélküli volt
- 6 db szárított szilva, barack vagy datolya
- 100 kecskesajt
- só, bors
Almaszósz:
- 4 alma
- 1 púpozott kanál cukor
- 1 kk fahéj
- csipet só
- fél ek liszt
- 2 dl víz
- vaj
Elkészítés:
- Az almaszószhoz 4 almát pucoljunk meg, vágjuk egyforma kockákra.
- Egy kis vajban pároljuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk egyet rajta, és öntsük fel a vízzel.
- Adjuk hozzá a cukrot, sót , fahéjat és pár percig rotyogtassuk. Ne főjjön el a víz alóla.
- A végén botmixerrel pürésítsünk rajta. Kész is!
- A húshoz a karajszeleteken egy éles, hegyes késsel óvatosan vágjunk egy zsebet neki a közepén.
- A datolyát apróra vágjuk fel, és a kecskesajttal gyúrjuk össze.
- A töltelékkel töltsük meg a húst, oszlassuk el jól a belsejében, lapogassuk le.
- A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd hirtelen pirítsuk meg a hús mindkét oldalát.
- Ezután töltsük fel pici vízzel, amennyi a serpenyő alját ellepi. Tegyünk rá födőt, és várjuk meg míg a víz elpárolog.
- Ha elpárolgott vegyük le a födőt és hagyjuk, hogy a húsok szép aranybarna színt kapjanak. Ne süssük túl!
- Tálaljuk krumplipürével és bőven almaszósszal. Isteni, ez a sós édes kombináció, a kecskesajt a datolyával...Fenomenális!
Látványra is nagyon guszta, az ízét pedig szinte érzem a számban. Nagyon jó ötlet hozzá az almaszósz, így még nem készítettem. Köszi az legközelebb én is így csinálom. :)
VálaszTörlésKöszi, ténleg nagyon különleges....és az almaszósz még egyet dob az egészen..
VálaszTörlés