Eddigi legjobban sikerült fasírtom a férjem szerint. Most másképp csináltam mint eddig, és úgy tűnik bevált. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg őrőlt vegyes hús
- egy konzerv gomba
- 1 marék zöldborsó
- 1 szelet kenyér
- só
- bors
- 1 ek mustár
- 1 fél kk köménymag
- 1 tojás
- 1 fej hagyma
- 1 nagy cikk fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
Elkészítés:
- A hagymát és fokhgaymát felvágom (nem apróra, mert úgyis robotgéppel összedolgozom), olajon megdinsztelem.
- Hozzáteszem a gombát és zöldborsót és lepirítom.
- Egy szelet kenyeret vízben beáztatok.
- Ezt mind beleteszem a konyhagépbe, és összeaprítom.
- A húst fűszerezem,a sót ne sajnáljuk, beleütök egy tojást, a zöldség masszát hozzáadom és jól eldolgozom.
- Nagyon puha lesz a massza, szerintem ettől is lett a fasírt olyan finom, a zölségmassza fellazította.
- Én nagy gombócokat formáztam belőle, lisztben megforgattam, és bő olajban kisütöttem.
- Szalmakrumplival és salátával tálaltam!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése