Hétköznap már nem sütök, de vasárnap azért valamit fincsit szoktam készíteni. Ezt szombat este készítettem el, így volt ideje kihűlni és összeállni. Fincsi!
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 800 g natúr joghurt
- 100 g mazsola
- 200 g cukor
- 1 kicsi üveg rumaroma
- 8 tojás
- 1 tojássárga és 3 ek tejföl megkenni a tetejét.
Elkészítés:
- A joghurtot a cukorral kikavarom.
- A tojásfehérjét kemény habbá verem.
- A joghurtba beleteszem a tojássárgáját, a mazsolát, az aromát. Elkavarom.
- Szépen lágyan hozzákavarom a fehérjehabot.
- Egy tepsibe teszek sütőpapírt.
- A réteslapokat 3 fele osztom, nekem 6 db volt. 2-t leteszek a tepsi aljába, a krém felét rásimítom, majd újabb 2 lap, utána a krém másik felét, a végén az utolsó 2 lap.
- Ha kilóg a szélén a lapokból azokat vágjuk le, ne tűrjük rá, mert az csak száraz lesz.
- A tejfölt elkavarom a tojássárgával, és megkenem a tetejét.
- 180 fokos sütőben alsó sütéssel addig sütöm, míg aranybarna lesz a teteje. Sütés közben felpuffad, de visszahúzódik amint kivesszük. Attól megszúrkálhatjuk villával ha akarjuk.
- Mikor kész kevés meleg cukrozott vízzel meglocsolom a tetejét. Hagyom kihűlni, majd szeletelem és porcukorral meghintem.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése