Ötlet vasárnapra. Mivel a vasárnap általában a családé, ezért próbálok mindent hamarabb elkészíteni, hogy egész nap ne a tűzhely mellett álljak. A krumplisalátát előző este el lehet készíteni, a húsokat be lehet panírozni és később vagy másnap kisütni.
Én korán reggel bepaníroztam a húst, aztán elmentünk egy nagyot sétálni, mikor nagy éhesen hazaértünk csak gyorsan kisüttem a húst, és már ebédeltünk is.
Krumplisaláta:
- kb.10 db krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 3 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- 4 ek ecet
- 2 ek cukor
- 1 dl víz
- A krumplit és tojást megfőzzük.
- Ki ahogyan szereti felvágja, én kisebb kockákba szoktam.
- Vöröshagymát felaprítjuk.
- Az ecetből, cukorból, vízből öntetet készítünk, olyan arányban, hogy ne legyen se túl savanyú, se túl édes.
- A krumplit sózzuk, borsozzuk, az öntettel jól elkavarjuk.
- A majonézt, tejfölt hozzaadjuk, és összekavarjuk.
- Kész! Bécsiszeletet sütünk melléje.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése