Finom, diétás, de laktató étel. Melléje csak sárgarépás káposztasalátát tálaltam, és persze egy jó hideg citromos sörrel nyomtattam el.
- Hozzávalók:
- 2 db nagyobb padlizsán
- 1 db csirkemell
- 1 fél doboz csiperke gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- késhegynyi őrölt kakukkfű
- petrezselyem
- 3 ek olaj
- só, bors
- reszeltsajt
Elkészítése:
- A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk.
- A belsejüket kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk,és félretesszük.
- A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát,
- A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
- Sózzuk, borsozzuk, a padlizsán belsővel még egy percig pirítjuk.
- A húsos, gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott, padlizsánokba töltjük.
- A reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd előmelegített sütőbe tesszük 180 fokra és addig sütjük míg a sajt kissé megbarnul rajta (kb.20-25 perc).
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése