Áhh mennyit halogattam az elkészítését, úgy gondoltam, biztos bonyolult....Hát, kár hogy eddig kimaradt az életünkből, gyakori vendég lesz ezentúl, az biztos. Szuper finom, férfias étel.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 6-7 cikk fokhagyma
- 50-60 dkg darált marhahús
- 1 tk őrőlt kömény
- 1 tk fahéj
- 1 tk koriander
- só, bors
- csípős paprika, ahány fajta csak otthon van, mindegyikből egy kicsi
- 3 dl világos sör
- 3 dl alaplé
- 1 doboz konzervparadicsom (darabos)
- 1 doboz konzerv vörösbab (nekem fehér volt éppen, az is jó volt)
- 1 kicsi doboz csemege kukorica
Elkészítés:
- Egy serpenyőben olajjat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- Kis párolás után mehet rá a darált hús, ha el kezd pirulni a fűszerekkel megszórjuk. Pirospaprikát, erős/haragos Pistát annyit amennyit megbírtok.
- Utána mehet bele a konzerv paradicsom.
- Ráöntjük a sört és alaplevet.
- Fedő alatt rotyogtatjuk, lassú tűzön, minél tovább annál finomabb lesz. Lehet akár 3 órát is.
- Ha úgy látjátok, még alaplével lehet hígitani, a lényeg a végén jó mártás sűrűségű legyen.
- Ha kész, tegyétek hozzá a leszűrt babot és kukoricát. Forgassátok meg jól benne, még 2 perc és vehetitek le a tűzről.
- Lehet enni rizzsel, tortilla chipssel, nekem tortilla lappal a kedvencem. Felmelegítitek a tortilla lapot, kanalaztok rá a mártásból, feltűrítek, tejföllel locsoljátok meg, mert isteni lesz. Jó étvágyat! Mi 2 nap ettük, és a végén szomorúak voltunk, hogy elfogyott! :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése