Saját ötlet, és nagyszerű lett. Kiadós, sok lesz belőle, és nekem a lasagne-ra hasonlít az íze, én nagyon szeretem hidegen a jó húsos, gombás lasagnet, és ennek pont olyan lett az íze. Hidegen a legjobb ketchuppal, akár szendvicsbe is.
Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes darált hús
- 1 vöröshagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 doboz konzerv gomba
- 1 szelet kenyér
- 1 tojás
- só, bors
- 1 tk pirospaprika, 1 csipet köménymag, 1 tk csombor, 1 ek Erős Pista
- olaj
- pár szelet kemény sajt
Elkészítés:
- A hagymát, fokhagymát apróra vágom, olajon el kezdem párolni.
- Hozzáadom a doboz gomba felét, majd ha kicsit pirult a sárgarépát.
- Vízben beáztatom a kenyeret.
- Egy nagy tálba helyezem a darálthúst, beleütök egy egész tojást.
- Fűszerezem bőven.
- Egy zöldségaprítóban összeturmixolom a zöldségeket és a kenyeret. Ezt a masszát a húshoz adom, és jól összegyúrom. Azért turmixolom a zöldségeket mert ettől a lágy masszától a fasírt is lágy marad, nem lesz kemény a sütéstől.
- Egy nagy darab alufóliát ecsettel lekenek olajjal. Ráhelyezem a húst, lelapogatom.
- Ráteszem a maradék gombát és a sajtszeleteket.
- Az alufólia segítségével feltekerem, és egy óriás tepsibe teszem. Kevés olajat és vizet teszek alája.
- 200 C fokon addig sütöm míg aranybarna színt nem kap. Kb.40 perc.
- A sajt egy része kiolvadt, és odaégett a tepsire, de maga a fasírt alja nem égett oda.
- Hagyjuk állni, nekem legjobban hidegen ízlett, szeleteljük és fogyasszuk.
Már csak a maradék..:)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése