Újonnan kipróbált recept, és nem vallott szégyent. Biztos, hogy gyakran fogok készíteni.
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 5 szelet sertéskaraj
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 30 dkg zöldbab
- 250 ml tejföl
- 1 ek liszt
- 1 csipet köménymag
- só, bors
- pirospaprika
- liszt a húshoz
Elkészítés:
- A karaj szeleteket kiklopfoljuk, mindegyiket kettőbe vágtam, mert nagyok lettek, a széleit kicsit bevagdossuk.
- Sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe.
- Ha nyers zöldbabbal dolgozunk, akkor előre megfőzzük puhára.
- A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük és félre tesszük.
- A visszamaradt zsiradékban a hússzeletek mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk. Ezeket is félretesszük.
- Utána a hagymát, fokhagymát megpároljuk, beletesszük a meghámozott, kockára vágott paradicsomot. Pirospaprikát és köménymagot szórunk rá, és felöntjük vízzel.
- A szalonnát, húst visszatesszük a serpenyőbe és födő alatt puhára főzzük.
- Ha megvan, kiszedjük a húsokat.
- A megfőtt paszulyt hozzáadjuk, még sózunk rajta egy keveset. A tejfölet a liszttel elkeverjük, és behabarjuk vele a mártást.
- Ha besűrűsödött visszatesszük a hússzeleteket, és főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
Elkészítettem és nagyon finom :)
VálaszTörlés