A puliszka továbbfejlesztése, és sokkal jobb köretként így. Nagyon talál a pörkölt mellé is, de egyéb szószos ételekhez is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 500 ml víz
- 500 ml tej
- 35 g vaj
- fél tk só
- 220 g kukoricadara
Elkészítése:
- Tegyük fel a tejet a vízzel egy lábasban a tűzhelyre.
- Mikor felmelegedett adjuk hozzá a vajat és a sót.
- Ha felforrt a víz, adjuk hozzá a kukoricadarát folyamatos keverés mellett.
- Mikor sűrűn folyós masszává válik, vegyük le a tűzről, egy kisebb kenyérformába öntsük bele, és tegyük hűvös helyré pár órára.
- A kihűlt polentát borítsuk ki egy deszkára, vágjunk ujjnyi vastagságú szeleteket belőle, és forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalát.
- Tálaljuk köretként.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése