Hozzávalók:
Burgonya gratin:
- 10 db krumpli
- 5 dl tejszín
- reszelt sajt
- parmezán
- só, bors, szerecsendió
- kis vaj és pici fokhagyma
- A krumplikat meghámozom, és sarló segítségével felszeletelem.
- Egy jénai tálat fokhagymával besúrolok, vajjal kikenem.
- A krumplit belerakom, sózom, borsozom, jól megszórom szerecsendióval.
- Egy külön tálban a tejszínbe sajtot reszelek. Ezt ráöntöm a krumplira, el kell lepje jól, ha nem, még fel lehet kicsit tejjel önteni.
- A tetejére parmezánt szórok.
- 180 fokon 2 órát sütöm, az első órában fólia alatt, utánna leveszem.
- Tálalás előtt 15 percet hagyom pihenni.
Zsályás csirkefalatkák:
- A csirkemellet széltében 3 ujjnyi vastagúra vágom. Sózom, borsozom.
- Mindegyik darabra rakok egy zsálya levelet, és baconnal becsavarom.
- Olajban kisütöm.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése