Ha valamit tudok főzni, akkor az a pörkölt, paprikás, és társai. Eddig mindenkinél nagy sikert aratott a pörköltem. Szaftos, ízes, pihe puha...A legjobb marhahúsból, de legtöbbször sertésből csinálom, mint most is.
Hozzávalók:
- 1 jó serpenyő
- 4 db nagy hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- kicsi csípős paprika
- marha/sertés hús (50 dkg-ból szoktam 2 személyre)
- 2 dl vörösbor
- 1 tk köménymag
- 2 ek őrölt paprika
- 1 tk csombor
- só, bors
- lehet hozzá Erős Pistát is adni, vagy Édes Annát...:)
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A húst megtisztítom a hártyától, kockákra vágom. A zöldségeket felaprítom.
- Olajban odateszem a hagymát pirulni, majd a paprikákat, végül a paradicsomot.
- A húst belerakom, fehéredésig pirítom. Majd felöntöm a borral, hagyom, hogy elpárologjon.
- Fűszerezem, eddigre már a hús is jó levet eresztett. Ebben a lében párolom, majd csak ha muszáj öntök hozzá még vizet, amíg elkészül. A hús finom, puha, omlós kell legyen, ne sajnáljuk az időt hozzá! A végén kicsit lepirítom.
- Tálalás előtt petrezselyemzölddel megszórom.
- Tésztát vagy krumplipürét adok melléje.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése