Hozzávalók:
- csirkeszárny/ vagy csirkemell (a mennyiség egyénfüggő)
- 1 hagyma
- 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika
- 1 ananászkonzerv
- 3 ek. ketchup
- 2 ek. ecet
- 2 ek. worchester szósz
- 2 ek. szójaszósz
- 3 ek. cukor
- keményítő
- só
Elkészítés:
- A csirkeszárnyat előzőleg megfőzöm, én a bőrét le szoktam húzni, de nem muszáj. Sózom. Kevés olajon kicsit megpirítom. Félreteszem.
- A maradék olajba fogom a zöldségeket is pirítani. A hagymát szálasra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, az ananászt feldaraboljuk. Mehet a serpenyőbe, csak addig, hogy a paprika még maradjon roppanós. Mikor kész , ezt is kivesszük egy tányérra.
- A szószhoz, a ketchupot, ecetet, worchesterszószt, szójaszószt, cukrot egy kis tálban összekeverjük. 1 ek keményítőt 2,5 dl vízzel simára keverünk. A szószt beleöntjük a serpenyőbe, azonnal gyöngyözni kezd, ekkor a keményítős vizet is hozzátöltjük. Egyet rottyan , mehet bele a hús és a zöldségek, jól atkavarjuk, spagettivel vagy rizzsel(basmati) tálaljuk.
- Nagyoooon finom!!!Ajánlom!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése