Hozzávalók:
- édes cherry paradicsom
- 2 db rendes paradicsom
- 3 cikk fokhagyma
- minél több friss bazsalikom
- olivaolaj
- só, bors
- 150 ml zsíros főzőtejszín
- parmezán
- tészta
Elkészítés:
- Az olivaolajon a fokhagymát megfuttatjuk. A rendes paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, és a fokhagymához adjuk. Szétfőzzük, míg leveses lesz. A cherry paradicsomot kettőbe vágjuk, hozzáfőzzük(nem sokáig), utánna a bazsalikomot(előtte megdörzsöljük , hogy az ízek jöjenek ki belőle). Pici borsot, és több sót adunk hozzá, mert a tejszín még semlegesíteni fogja az ízeket. Jó minőségű, zsíros tejszínt használjunk, amit a végén kavarunk bele. Díszítsük a tányért bazsalikom levelekkel és friss paradicsommal. Szórjunk rá parmezánt!!
- Fettuccine, tagliatelle vagy spagetti illik a legjobban hozzá. (A képen spenotós fettuccine van)
- Egy isteni chardonnay-val tálaljuk! Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése