Hozzávalók 2 személyre:
- 4 db csirkecomb (nagy étkűek vagyunk :D )
- szűk 100 g kukoricaliszt
- 4 dl víz
- pici vaj
A mártáshoz:
- 5 szelet bacon vagy füstölt sonka
- gomba, ha lehet friss
- 1 paradicsom
- kakukkfű
- olivaolaj
- 2 cikk fokhagyma
- só,bors, kicsi csípős paprika
- 1 dl tejszín
- petrezselyem
Elkészítés:
- A csirkecombokat fűszereztem. (ki hogy szereti) Én zöldségkockás alaplében pároltam meg, utánna lesüttem. A tetejére zsályaleveleket raktam.
- A puliszkához 4 dl vizet felforraltam, pici vajat és sót tettem bele, majd szépen belecsurgattam a kukorica lisztet, és kavargatva megfőztem.
A mártás:
- Olivaolajon a felcsíkozott bacont megpirítottam, fokhagymát szórtam rá, majd végül a gombát. Pici vízzel felöntöttem és pároltam. Kakkukfűvel, sóval, borssal, kicsi csípőssel fűszereztem. A paradicsomot is felkozkáztam, majd együtt összefőztem őket 10 perc alatt. A végén tejszínnel elkavartam, és jól megszórtam petrezselyemzölddel.
Az emberemnek nagyon ízlett! :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése