Mindig is vonzotta a tekintetem az áruház polcain sorakozó óriáskagyló tészták. Ezúttal le is vettem őket..:) És csináltam egy nagyon ízletes egytálételt belőlük.
Hozzávalók 2 személyre:
- Egy fél tasak óriáskagyló tészta
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 db paradicsom
- kb. 10 dkg friss bébispenót/vagy sima spenót
- 30-40 dkg túró
- 1 tojás
- só, bors olivaolaj
- csipet cukor
Elkészítés:
- A tésztát főzzük meg al dente.
- Serpenyőben, kevés olivaolajon dinszteljük meg a spenótleveleket, majd tegyük félre.
- Olivaolajon dinszteljük meg a hagymát, tegyük bele a fokhagymát.
- A paradicsomokat hámozzuk meg, kockázzuk meg, majd mehet bele a hagymához. Fűszerezzük.
- Lassú tűzön főzzük mártás sűrűségűre. Ha a paradicsomok nem voltak elég levesesek, tehetünk még bele paradicsomlevet, ebben az esetben csipet cukorral szórjuk meg.
- Keverjük össze a túrót a spenóttal és a tojással.Pici sót tehetünk bele.
- Töltsük meg a kagylókat.
- Egy jénai tál aljába kanalazzuk a paradicsommártást, beleállítgatjuk a kagylókat.
- Előmelegített sütőbe kb.20 perc alatt készre sütjük.
- Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése