Elkészítés:
- Gyúró deszkán 40 dkg lisztből fészket csinálunk, beleütünk egy tojást, 1 kanál zsírt adunk hozzá, és 2,5 dl langyos ásványvízben 1 evőkanál cukrot, 1 fél kk sót és két evőkanál ecetet feloldunk, és ezzel együtt jó puha keltes tésztát gyúrunk.
- 30 dkg hájat húsdarálón ledarálunk, 10 dkg liszttel összedolgozunk.
- A tésztát kinyújtjuk jó nagyra négyzetalakúra, amekkora még a régi fajta gyúródeszka (nekem az nincs :) .
- Az összes hájat rákenjük. Majd balról jobbra, jobbról balra, fentről le, lentről felhajtjuk. Félórát pihentetjük.
- Majd újra kinyújtjuk, és összehajtogatjuk a fentiek szerint. Fél óra pihenő.
- Majd megint újra kinyújtjuk és hajtogatjuk. Az utolsó pihenő után, tetszés szerintire nyújtjuk, és megtöltjük, vagy lapokat sütünk belőle.
- A békaszájhoz a tésztát kinyújtjuk, négyzetekre osztjuk. Minden négyzet közepébe egy kis lekvárt teszünk, olyant válasszunk ami nem folyik, hogy ha kifolyik ne égjen meg.
- Átlósan kettőbe hajtjuk, hogy háromszögeket kapjunk, és lisztezett tepsibe helyezzük őket.
- Előmelegített sütőben 220 C fokon aranybarnára sütjük. Figyeljünk oda, hogy az alja ne égjen meg, mert igencsak ront az élvezetén.
- Kivéve porcukorral bőségesen megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése