Az első sajttortám, de nem az utolsó! Nagyon finom lett, pont így ismertem, és ugyanazt az ízt kaptam .
Hozzávalók:
- kb.20 db keksz,az lehet akármilyen, a legjobb a teljes kiörlésű de ha nincs akkor a kekszhez kell rakni egy 1 kk kakaót, az is megteszi.
- 10 dkg olvasztott vaj (vagyis annyi amitől ha odasimítod a masszát a tál oldalára felragad)
- 50 dkg Philadelphia krémsajt
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vanilía cukor
- 3 tojás
- 3 ek liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
- A kekszet összemorzsolom konyhagéppel vagy ahogy tudom. Ha kell rakok hozzá kakaót.
- A vajat felolvasztom, és a keksszel elkavarom.
- Egy tortaformát kibélelek alufóliával, hogy lepje a széleit is el.
- A kekszmasszát jól ellapítom az aljában, és félreteszem.
- A Philadelphiát kikavarom krémesre a cukorral.
- Egyenként hozzáadom a tojásokat, szépen kavargatom.
- Majd a lisztet és végül a tejfölt. Ne keverjük nagyon, hogy ne kerüljön bele levegő, mert akkor széthasad sütés közben.
- A kekszre teszem a masszát és előmelegített sütőben 180 C fokon( alsó sütéssel) 50 percig sütöm. Kicsi barnás árnyalatot is kaphat a teteje.
- Kivéve hütőbe teszem legalább 4 órára, majd szeletelem.
- Lehet hozzá valami szirupot vagy gyümölcsmártást adni.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése