Rakott káposzta |
Kolbásztöltés
-
A kolbászba beletesznek minden olyan húst, amit nem akarnak elraktározni, illetve hús, zsiradék maradékok a letisztított húsokból. Mi combrészt, nyakkarajt, hasalját is szoktunk bele tenni.
-
A húst ledarálják, sóval, borssal, paprikával, fokhagymával ízesítik.
-
Langyos vízzel hígítják ha szükséges, nagyon jól eldolgozzák a húst.
-
Gombóckákat szoktak sütni belőle, hogy ellenőrizzék elég fűszeres-e.
-
Az alaposan megtisztított vagy vásárolt beleket beáztatják szódaporba és ecetbe, utána jól lemossák. Majd megtöltik.
Vérestöltés
-
A véresbe a véres húsokból kerül bele, jó sok zsiradék, tüdő, máj, vese stb.
-
A belsőségeket először le kell mosni hideg vízzel, majd megfőzni, de ügyelni kell rá, hogy puha maradjon, ne főzzük túl.
-
Az ölésnél felfogó vért , annak is csak a kemény részét ledarálják.
-
Minden további hozzavalót is ledarálnak, kb.1 kg dinsztelt hagymát és fél kg rizset adnak hozzá. Fűszerezik sóval, kevesebb borssal, szegfűborssal, és sok csomborral.
-
Végül bélbe töltik és megfőzik.
Ha már disznóvágás, ha érdekel nézzétek meg a videónkat róla és katt ide a részletes leírásért is.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése