Kacsacomb:
- személyenként egy kacsacomb
- fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- kacsazsír
- kakukkfű
- majoránna
- só, bors
- rozmaring
- A kacsacombokról a lelógó zsiradékot, bőrt levágjuk. Megmossuk a combokat, majd a bőrét bevagdossuk. Megtűzzük fokhagyma cikkekkel. Fűszerezzük.
- A hagymát karikákra felvágjuk , majd a tepsi aljába helyezzük, rá a kacsacombokat, kevés vizet töltünk alája, lefödjük alufóliával , és sütőbe tesszük. 180 C fokon 1 órát pároljuk ( vagy annyit, hogy szinte már készre puha legyen), majd a fóliát levesszük, kanalazunk rá kacsazsírt jó bőven, majd 10 percenként locsolgassuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Felsősütéssel ropogósra pirítjuk a bőrét.
Hagymás törtburgonya:
- Krumpli
- 2 vöröshagyma
- kacsazsír vagy sertészsír
- só
- A krumplit kockára vágjuk, és jó sós vízben megfőzzük.
- A hagymát apróra vágva bő zsírban megsütjük.
- Ha kész a krumpli összetörjük, hozzakeverjük a hagymát, ha túl száraz lenne, adhatunk még hozza zsírt.
Aszalt áfonyás lilakáposzta:
A legjobb! :)
- 1 fej lilakáposzta
- 1 vörös hagyma
- 3 dl almalé
- 1 ek cukor
- 1 ek ecet
- 100 g aszalt áfonya
- zsír
- só, bors
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése