Ez a saláta az egyik étteremben a kedvenc fogásom volt, mindig azt kértem, ha ott jártam. Elemeztem, morfondíroztam, vajon milyen mártás van rajta, hogy ennyire ízlik nekem. Addig-addig, hogy bevillant mi lehet az. Tartármártásszerűség , de kicsit pikánsan. Úgy döntöttem, megpróbálom itthon elkészíteni....Az eredmény mindent felülmúlt...:) Száz szónak is egy vége, mostmár nem járok abba az étterembe...:D
Hozzávalók 2 személyre:
- fél kígyóuborka
- 1 pirospaprika
- 1 paradicsom
- pár levél fejes saláta
- egy kis konzerv kukorica
- egy marék borsó megpárolva
- egy marék zöldpaszuly megpárolva
- 1 csirkemell
Mártáshoz:
- 4 ek majonéz
- 1 ek ketchup
- 1 nagy cikk fokhagyma
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 csapott ek csípős paprika
Elkészítés:
- A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom, kevés olajon kissé megpirítom. Félreteszem.
- A borsót és zöldpaszulyt megpárolom. Félreteszem.
- Az uborkát nagyobb kockákra vágom, a paprikát is. A paradicsomot is felkockázom. Megsózom egy kicsit.
- A fejessalátát csíkokra vagy darabokra szaggatom.
- Mindent egy tálba teszek, rá a kukoricát, zöldpaszulyt, zöldborsót, és a kihűlt csirkemellet.
- A mártáshoz összekeverem a hozzávalókat, a salátához forgatom, és kész is.
- A tetejére reszelhetünk trappista sajtot.
- Egészséges, laktató, és nagyon finom! Jó étvágyat nektek!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése