Hozzávalók 1 adaghoz:
- 2 tábla keserű csoki (70%) vagy fehér csoki
- 1 kis vaj
- 300 ml tejszín
- 1 tasak vanilíacukor vagy rúd vagy esszenc
- 2 ek cukor
- 2 tojás
- kis kakaó
Elkészítés:
- A csokit vízgőz fölött , DE lassú tűzön felolvasztjuk egy vastagabb szelet vajjal.
Barna csoki Fehér csoki - A tejszínt elkavarjuk, nem verjük, a cukrokkal.
- Hozzákeverjük a tojássárgákat.
- A csokit picit lehűtsük, majd a krémhez kavarjuk.
- A tojásfehérjét felverjük és lágyan a krémmel eldolgozzuk.
- Egy tálba kanalazzuk, a barna csokis tetejét szórjuk meg pici kakaóval, és legalább 4 órára tegyük a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése