Ez a mártás tökéletesen passzol a garnélához, vagy testes halakhoz, de a csirkemellhez is. A férjem keresi ki ezeket a különleges ételeket, és valahogy mindig nagy sikert aratnak. Szuper kis vacsi lett belőle.
Hozzávalók:
- egy zacskó fagyasztott garnéla
- 3 cikk fokhagyma
- só
- fél citrom leve
- petrezselyemzöld
- vaj
- csípős paprika
A mártáshoz:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl marha alaplé
- 200 ml főző tejszín
- 2 tojássárgája
- fél ek étkezési keményítő
- vaj
Elkészítés:
- Elsőként a mártásnak fogjunk neki, majd csak utolsó percben készítsük el a garnélát. A spagettit is tegyük oda főni.
- A mártáshoz kevés vajon a hagymát fonnyasszuk meg.
- Töltsük hozzá a fehérbort, az alaplevet, és redukáljuk le úgy kb 1,5 dl-re.
- Egy tálban a tejszínt keverjük el a keményítővel, adjuk hozzá a tojássárgáját is.
- Ha kész a lé, szűrjük le a hagymától. A léhez töltsük hozzá a tejszínes szószt, majd alacsony(!)lángon keverjünk párat rajta, míg el kezd sűrüsödni. Utána vegyük le.
- A garnélához hevítsünk fel egy serpenyőben vajat, dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát. Vigyázzunk ne égessük meg a fokhagymát! A garnélát sózzuk, citromlével locsoljuk meg, és dobjuk a serpenyőbe. Ha rózsaszínre vált a színe, kész is, ez nem több 2-3 percnél. Szórjuk meg csípős paprikával és petrezselyemzölddel.
- A mártásunkat botmixerrel kicsit habosítsuk fel. Egy mély tányérba szedjünk spagettit, tegyünk rá a garnélákból, és pár kanál mártással locsoljuk meg. A mártás tetején keletkezett habot kanalazzuk rá. Fogyasszuk egészséggel! :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése