Mohától vettem az ötletet és a receptet is(kicsi változtatással)..:) Még kihasználom az utolsó itthon töltött napokat a sütésre-főzésre, aztán 3 hónapig tűzhelyt se fogok látni...:(
Hozzávalók(az én tepsim 24*35cm):mindenképp kisebb tepsi legyen
2 lap tésztához:6 tojás,6 ek cukor,6 ek víz,6 ek liszt,4 ek kakaópor,4 ek olaj,1 kk fahéj,1 csomag sütőpor, akinek van 2 ek mézesfűszer, nekem nem volt.
Krémhez:6 dl tejszín,2 X 10 g zselatin (Dr.Oetker),14 dkg porcukor
Csokoládé középre:15 dkg étcsokoládé,7 dkg vaj,1 teáskanál olaj
Csokoládémáz a tetejére:15 dkg étcsokoládé,7 dkg vaj, 1 teáskanál olaj
Elkészítés: Először is két lapot kell sütni, tehát a hozzávalókat felezni kell( 3 tojás, 3 ek cukor....).
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd beleteszem az olajat és vizet is, majd a sütőporos, fahéjas, kakaós lisztet is. Elkavarom. Előmelegített sütőbe rakom sütőpapírral kibélelt tepsiben. 10-15 perc.
Addig megcsinálom a krém egyik felét, ugyanúgy mind a tésztánál, itt is felezem a hozzávalókat. Tehát 3 dl tejszínt 7 dkg cukorral felverek. 1 tasak zselatint 4 ek vízzel elkavarok és felolvasztom lassú tűzön. Kicsit lehűlve már hozzákavarom a tejszínhez. Beteszem a hűtőbe.
Nagyon guszta!:))
VálaszTörlés