Már rég szemeztem a Sacher tortával, ma úgy döntöttem meg is csinálom. Ami a végeredmény lett, az leírhatatlan.:)) Életem eddigi legjobb sütije...vagy csak én voltam túl éhes?:)) A tésztája szétolvad az ember szájában, nem is lehet rámondani, hogy piskóta. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom, s a csoki imádóknak kötelező.
"Kami módra" azért, mert én ahogy gondoltam, hogy jó lesz, úgy sütöttem meg. Sokféle receptet néztem, képeket, hol a piskóta tűnt száraznak, hol túl lapos volt vagy túl nagy, így inkább a saját fejem után mentem. Nem bántam meg.
Jöjjön a recept, tehát!
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 tojás
- 5 csapott ek porcukor
- szűken(!)mérve 10 dkg liszt
- 1 csomag sűtőpor
- pici ecet
- 1 csomag vanílíacukor
- 4 ek víz
- 1 ek olaj
- 125 g margarin/vaj
- 3 ek kakaó
- egy marék dió összetörve
Töltelékhez:
- barack lekvár
Csokimáz:
- 25 g margarin
- 1 ek olaj
- 80/100 g étcsoki
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztottam. A margarint 1 ek porcukorral kikavartam. A tojássárgát 3 ek porcukorral habosra kikavartam, vaniliacukrot tettem bele, majd a kikavart margarinnal tovább kavargattam, lassan hozzáadva a vizet és az olajat, majd a végén a kakaót és a diót is.
- A tojásfehérjéket 1 ek porcukorral felvertem.
- A már kakaós masszára szórtam pici lisztet, rá a sütőport és pici ecettel felfutattam. ( citromlével szoktam, most nem volt)
- Lassan adagoltam a lisztet és a fehérjehabot, szépen hömpölygetve a masszához, hogy ne törjön összze.
- A tortaformát (igazából piteformám van) kiolajoztam, liszteztem. Előmelegített sűtőben, 180 C fokon pontosan 30 percet sütöttem. Ne nyitogtassuk a sűtő ajtaját!:)
- Miután kész lett, megvártam míg kihűlt, kettébe szeltem, egy fél üveg barack lekvárral megkentem a belsejét, majd ráhelyeztem a felső lapot, azt is megkentem, de már csak minimálisan.
- A csokimázhoz a hozzávalókat gőz felett megolvasztottam, picit hagytam hűlni, majd rácsorgattam a torta tetejére.
- Isteni lett!!! 3 szelet egyből el is illant, de hová?.:P ..én nem tudom..:)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése