Aki járt vagy dolgozott már Németországban, az ismeri ezt a salátát. Amilyen egyszerű, annyira finom is. A speciális Lyoni párizsivel készül, és a németek vajas kenyérrel eszik. Ma ez volt az ebédünk idő hiányában, így mind be is faltuk együltünkben.:) Most csak az asztalhoz kellett ülnöm, mert a párom készítette. Puszi érte, édi!!!:)
Hozzávalók:
- lyoner párizsi/ ízlés szerint
- gouda sajt/ ízlés szerint
- ecetes uborka/ ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- Az öntethez napraforgóolaj és az ecetes uborka leve.
- Fűszerek: só, bors
Elkészítés:
- Nem írtam mennyiséget, mert ez ténleg úgy van, hogy ha sokat akarunk, sokat teszünk, csak az arányokat tartsuk akkor. Több legyen a párizsi és a sajt, kevesebb a hagyma és az uborka.
- Az öntetet annyit hogy jól meg tudjuk locsolni vele, de ne ússzon benne!
- Mindent csíkokra felvágunk, a hagymát én felkockáztam.
- Egy órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
- Melléje vajas kenyér, és meg is van a reggelink vagy vacsoránk.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése