2013-12-28

Lazac Wellington módra


Isteni finom...az első próbálkozásom volt elkészíteni, de nincs amit igazából elrontani rajta, és egy ünnepi asztalra kitűnő választás. Könnyed, finom, különleges..

Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé
20 dkg fagyasztott spenót
1 cikk fokhagyma
egy csipet szerencsendió
citrom meglocsolni a halat
ha van fenyőmag az is szuper társítás a spenóthoz
150 ml tejszín
levelestészta
egy csepp figyelem hogy a lazacunkat ne süssük túl.:)


Elkészítés:


  Először a spenótot készítjük el. Én fagyasztott vagdalt spenótot használtam, de persze frissből is lehet, akkor azt előbb meg kell párolni. Egy pici vajon megfuttatjuk a spenótot, apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük , és önthetjük is hozzá a tejszínt. Félrerakjuk.
   A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, A levelestésztát kinyútjuk, ha szükséges. Rásimítjuk a kihűlt spenótot, rárakjuk a lazac szeleteket, és szépen feltekerjük. 4 felé vágjuk a tésztát és kivajazott tepsibe tesszük. Nem túl magas hőfokon megsütjük, CSAK addig amíg picit megbarnul a teteje a leveles tésztának.Nekem így tökéletes lett a lazac, nem száradt ki, tökéletes volt.
    Sima rizottóval tálaltam. Próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése