2013-12-28

Gesztenyés hókifli


Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojássárga
pici só

A töltelékhez:
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
porcukor ízlés szerint
rum aroma

Elkészítés: Az alapanyagokból finom, puha tésztát gyúrunk. Ennek a tésztafajtának a titka az, hogy inkább előre kevesebb liszttel kezdjünk, amit a margarinnal szétmorzsolunk, a tojássárgát és a tejfölt hozzáaadjuk, és ahogy kezdjük gyúrni, érezzük ha még kell hozzá liszt, egy nagyon puha tészta kell sikerüljön belőle. Hagyjuk pihenni a hűtőben 1-2 órát.
   A gesztenyemasszát porcukorral és rum aromával elkeverjük.
   A tésztát kinyújtjuk köralakúra, először kettőbe, majd négybe, és végül minden cikket még két felé vágunk. A masszát rárakjuk és feltekerjük kifli formára. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük. Porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is!!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése