2013-12-28

Geschnezeltes - svájci nemzeti tokány



    A kevés dolgok egyike amit szeretek Svájcban...:) Nagyon finom, sőt az egyik kedvenc lett.
Igazából csíkokra kéne vágni a húst, ami lehet borjú vagy sertés, most nálam éppen csirkemell került sorra, mert szerintem azzal a legfnomabb.
Hozzávalók:
2 db csirkemell filézve
FRISS champignon gomba, minél több annál jobb
vaj a sütéshez
1 dl fehérbor
250 ml tejszín

Elkészítés:






   A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd vajon készre pirítjuk. Félretesszük pihenni. A megmaradt vajas lében megpirítjuk a gombákat is. Kivesszük azt is. Majd a visszamaradt zsíradékot felöntjük a fehérborral, hagyjuk kicsapódni az alkoholt, majd hozzáöntjük a tejszínt. Belerakjuk a húst és gombát, 2 perc alatt összefőzzük, petrezselyemzölddel megszórjuk. Én tagliatelle-vel tálaltam. Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése