2015-10-04

Tejszínes kelbimbó zsályás csirkemellel



Valami más valami új.Ne mindig ugyanazt együk..:)..de ízlett, meglepően finom lett.

Hozzávalók:

  • kelbimbó
  • kis vaj
  • só, bors, szerecsendió, fokhagymapor( vagy egy cikk friss)
  • 200 ml tejszín(tejföllel is meg lehet próbálni)
  • reszelt Gouda sajt/ vagy Parmezán  ízlés szerint
  • csirkemell
  • zsálya
Elkészítés:
  • A kelbimbót megpárolom. Nem kell szétfőzni!
  • Kis vajon a serpenyőben szépen megpirítom, sózom, borsozom.
  • Egy tálban a tejszínt a sajttal elkeverem, csipet szerecsendióval és fokhagymaporral megszórom.
  • Rátöltöm a kelbimbóra. Ha a tejszín kicsit besűrösödött, leveszem, tűzálló tálba teszem, a tetejére még reszelek kis sajtot, be a sütőbe, amíg szépen a teteje megpirul.

  • Addig a csirkemelleket fűszerezem, egy egy zsályalevelet teszek rájuk, és meggrillezem.
  • Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése