2015-10-22

Sajtos rakott karaj


Már azt se tudja az ember sokszor mit készítsen. / Mintha anyumot hallanám :)) /
Ez egy új ötlet, finom lett.
Mivel én annyi húst eszek mint egy madárka (ez is anyu mondása) ezért mindig keveset készítek a húsos ételekből , ezért a mennyiséget növelni kell az enyémekhez képest..:)

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • bors
  • pirospaprika
  • 400 ml  tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • vaj
Elkészítés:
  • A karajszeleteket kiklopfolom. Sózom, borsozom.
  • Egy kis vajban mindkét felét hirtelen megpirítom.
  • Egy jénai tál aljába kevés vajat teszek.
  • Rá a karajszeleteket.
  • A hagymát felkarikázva és a paprikát felcsíkozva a karajra teszem. Majd jöhet még egy réteg karaj és így tovább. Attól függ mennyit csinálunk.
  • Megszórom kevés pirospaprikával.
  • Egy tálban a reszelt sajtot összekeverem a tejföllel, megsózom, és ráöntöm a húsra. Ha nem elég a szaft tejszínnel vagy kevés tejjel még lehet pótolni.
  • Alufóliával lefödöm, és 180 C fokon 40 percig párolom, majd még 20 percig a fólia nélkül pirítom, míg szép barna lesz a teteje.
  • Én párolt zöldséget és kevés makarónit főztem melléje.
  • Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése