2015-10-09

Guacamolé mártogatós / A nassolás egészségesebb formája



Édesség helyett megteszi, ha muszáj. :) De különben nagyon finom, főleg az uborkával..Vendégváró falatnak is kitűnő.

Hozzávalók:
  • 1 érett avokádó
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • 1 db zöldhagyma
  • ha szeretitek a csípőset, pár csepp Tabasco vagy hasonló
Elkészítés:
  • Az avokádót elvágjuk, a belét kikanalazzuk. Villával vagy botmixerrel dolgozunk. Sózzuk, borsozzuk, fél citrom levét kifacsarjuk, a zöldhagymát apróra vágjuk, csípős szószból pár cseppet hozzáadunk, majd jól eldolgozzuk.
  • Uborka, sárgarépa, zellerszár , retek meg ami csak eszébe jut az embernek, belemártogatva fincsi!!! És nincs bűntudat! Kell ennél jobb scnacks?

Tudtátok?

guacamole azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ több részén is kedvelik. Az étel neve az azték náhuatl nyelvjárásból származik. Az „ahuacamolli” összetett szó az „ahuacatl” (avokádó) és „molli” (mártás) tagokból alakult ki. Azt a változatát, mely teljesen krémes, nincsenek benne gyümölcsdarabok, aguamolének is nevezik.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése