2015-10-07

Sertéssült a saját szószában...



A férfiaknak hús kell. Ez nálunk sincs másképp...és minél nagyobb annál jobb...:) Jöjjön egy sertéssült..Köretet különösképpen most nem csináltam melléje, hiszen diétán vagyunk. De találna hozzá krumplipüré, káposzta főtt krumplival....

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg sertéslapocka
  • 4 db sárgarépa
  • 1 -2 nagy hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • kömény
  • 4 db babérlevél
  • rozmaring (jobbha nem friss, mert a végén a sok szárdarabka ront az élvezeten)
  • 1 l alaplé
  • 4 db csillagánizs
  • olaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kanál paradicsompaszta
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kk keményítő
Elkésztés:
  • A húst először is megszabadítjuk a hártyától, esetleges zsiradéktól.
  • Jól bedörzsöljük sóval.
  • A sárgarépát és hagymát felvágjuk nagyobb darabokra.
  • Veszünk egy tepsit. Rárakjuk a tűzhelyre, olajon a hagymát, répát kicsit megpirítjuk. Hozzáaadjuk a fokhagymát, babérlevelet, csillagánizst, rozmaringot, jól megszórjuk köménnyel. 
  • A húst belehelyezzük, mindkét felét gyorsan lepirítjuk, a húst is megszórhatjuk még köménnyel. 
  • A fehérbort hozzátöltjük, magas lángon elpárologtassuk.
  • Utánna jöhet rá az alaplé. 
  • Betesszük a sütőbe, és 180 C fokon 2,5-3 órát (nem több!) sütjük. Nem kell lefödni. Közben locsolgassuk a saját levével.
  • Mikor kész van, a húst és a zöldségeket kivesszük. A visszamaradt levet leszűrjük egy lábasba, hozzáadunk 1 kanál paradicsomszószt és 1 dl vörösbort. Ha van időnk mártássűrűségűre főzzük, ha nem 1 kk keményítőt kicsi hidegvízben elkeverünk és a szószhoz adjuk. Ez kellőképpen besűríti.
  • A húst szeleteljük, zöldséget rakunk mellé, és szósszal nyakon öntjük.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése