2015-10-21

Sörben sült ropogós csülök



A könnyű vacsora után jöjjön egy nehezebb ebéd...:D A férjem kedvence.
Igazából szinte semmit nem kell csinálni, csupán türelmesen kivárni, hogy az idő és a sütő tegye a dolgát. Rá kell szánni legalább 4 órát. De megéri. Római tálban az igazi,

Hozzávalók:

  • 1 csülök személyenként
  • bors
  • köménymag
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 1-2 hagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1-2 dl sör
  • 1-2 ek zsír
Elkészítés:
  • A csülköt lemossuk. A bőrénél jól bevagdossuk csontig.
  • Bedörzsöljük sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával.
  • Felvágunk nagyobb cikkekre 1-2 hagymát.
  • A római tálat beáztatjuk vízben negyed órát.
  • A csülköt beletesszük, zsírt tesszünk a tetejére, melléje a hagymát és a babérleveleket.
  • Ráöntjük a sört.
  • Lefödjük, és 150 C fokon legalább 4 órán keresztül készítjük. Óránként meglocsoljuk a lével, és megforgatjuk.
  • Az utolsó órában felkarikázott sárgarépát teszünk melléje, levesszük a födőt, Még egy kanál zsírt teszünk rá, és tovább már 200 C fokon ropogósra sütjük mindkét oldalát.
  • Tepsiben sült krumplival tálaljuk, és ecetes uborkával.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése