2015-10-19

Sörben pácolt sertéskaraj / Zöldbab rőzse/ Párolt paprika


3 nagyon finom étel...diétásoknak is!

Sertéskaraj:

  • 4 szelet csontos sertéskarajt bedörzsölünk sóval, borssal.
  • 1 hagymát karikákra vágunk.
  • Egy tálba a karajszeleteket beletesszük, mindegyiket megkenjük mustárral, majd váltakozva a hagymával egymásra rakjuk. 
  • Köménymaggal, rozmaringgal, kevés piropaprikával megszórjuk.
  • Kevés olaat rácsurgatunk.
  • 2-3 dl sört ráöntünk, hogy lepje el a húst.
  • Betesszük a hűtőbe pár órára, vagy éjszakára pácolodni.
  • Egy tepsibe belerakjuk a húst a hagymával, a pácléből keveset ráöntünk, és 180-200 C fokon 1,5-2 órát sütjük alufólia alatt. Az utolsó tíz percben levesszük a fóliát, a levet letöltjük ha még van, kicsi zsírt lehet beletenni, és lepirítjuk.
Zöldbab rőzse baconnel:
  • Fagyasztott (vagy frissen megfőzött) zöldbabot pár perc alatt megpároljuk.
  • 5-6 szál zöldbabot betekerünk egy szelet baconnel, s ezt ismételjük ahányszor szeretnénk.
  • Kis vajban megforgatuk, míg a bacon rápirul.
Párolt paprika
  • Ez hirtelen összedobott ötlet volt, de nagyon finom lett. :)
  • 1-2 kaliforniai paprikát felszeletelünk, olajon kicsit megpirítjuk,
  • 1 paradicsomot  meghámozunk, felkockázzuk, és a paprikához adjuk. Sózzuk picit, mert amúgy kár lenne elvenni az ízét a finom paprikának. 
  • 1 cikk fokhagymát felaprítunk, hozzáadjuk. Kevergetjük lassú tűzön.
  • 1 dl alaplével(1 leveskocka) felöntjük, és lassan elpárologtassuk. Kész.
    Ez a nem diétásoknak, krumplipürével..:)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése