Első próbálkozásra...de annyira megtetszett már a készítése is, hogy
csinálnám főállásba is.:) Nem beszélve arról, milyen finom, és
egészséges. Az első adagból csak két üveggel lett, így másnap dupla
adagot csináltam.
Hozzávalók kb. 3-4 üveghez: 320 db pitypang virág, 2 citrom, 1 kg cukor, 1,4 -1,5 l víz.
Elkészítés:
Szedjünk minél tisztább helyről 320 db virágot lehetőleg délelőtt, majd
szedjük le a virágfej aljáról a zöld kilógó részeket és a szárat, ha
maradt rajta, mert különben megkeseríti.
A virágot ne mossuk le, mert az
értékes virágport kimossuk belőle. Egy lábasban feltöltjük a vízzel,
hozzáadjuk a hártyától is megtisztított citromot, felfőzzük, majd utána
LASSÚ tűzön még egy jó órát főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd a
cukrot belerakjuk és főzni kezdjük. Itt jön a trükkös része, nem szabad
hogy nagyon gyöngyözzön, de túl lassan se jó, hogy főjön, mert nem
sűrűsödik be. Nekem kb. 3-4 órát kellett főzzem, és szerintem tökéletes
lett az állaga. Óránként ki kell venni egy- két kanállal, hagyni
kihűlni, így lehet ellenőrizni, mennyire folyós. Túl vastag , túl híg se
jó.
Ha kész vagyunk, forrón üvegbe töltjük és száraz dunsztba rakjuk.
2013-05-12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése