2013-05-12

Csiperke gombás rizottó

 
    R. egyik kedvenc étele. Most nagyon jó óriási csiperke gombákat kaptam, nagyon intenzív volt az íze.
Hozzávalók: rizottó rizs, leveskocka ( vagy tyúkhús alaplé) - kb. 1-1,5 l, gomba, 1,5 dl száraz fehérbor, parmezán, vaj, 1 fej hagyma.
Elkészítés: 
      A hagymát olívaolajon üvegesre párolom, hozzáadom a rizst ( amennyit akarunk), addig kavargatom így míg üveges színe lesz, majd felöntöm a borral. Közben a gombát egy másik serpenyőben megpárolom. A bort ha már felszívta a rizs, el kezdem adagolni  hozzá az alaplét, egyszerre csak egy levesmerővel, folyamatosan kavargatom, ha már felszívta , adok még hozzá, addig amíg meg nem fő a rizs.Nem szabad elfőzni. A gombát hozzáadom, majd egy kanál hideg vajat kavarok belé. A végén parmezánt reszelek bele.       Jó étvágyat!!! Csak frissen jó!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése