2013-05-12
Csiperke gombás rizottó
R. egyik kedvenc étele. Most nagyon jó óriási csiperke gombákat kaptam, nagyon intenzív volt az íze.
Hozzávalók: rizottó rizs, leveskocka ( vagy tyúkhús alaplé) - kb. 1-1,5 l, gomba, 1,5 dl száraz fehérbor, parmezán, vaj, 1 fej hagyma.
Elkészítés:
A hagymát olívaolajon üvegesre párolom, hozzáadom a rizst ( amennyit akarunk), addig kavargatom így míg üveges színe lesz, majd felöntöm a borral. Közben a gombát egy másik serpenyőben megpárolom. A bort ha már felszívta a rizs, el kezdem adagolni hozzá az alaplét, egyszerre csak egy levesmerővel, folyamatosan kavargatom, ha már felszívta , adok még hozzá, addig amíg meg nem fő a rizs.Nem szabad elfőzni. A gombát hozzáadom, majd egy kanál hideg vajat kavarok belé. A végén parmezánt reszelek bele. Jó étvágyat!!! Csak frissen jó!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése