Elkészítés:
-
Jó sok hagymát aprítva odateszünk dinsztelni.
-
A combrészből kinyert húst felkockázzuk. A hagymához adjuk, fehéredésig pirítjuk.
-
Fűszerezzük sóval, borssal, édes/csípős paprikával, és felöntjük nem túl sok vízzel.
- Készre főzzük. Melléje puliszkát tálalunk és tormás céklát.
Cékla
saláta tormával
-
A célkát megfőzzük, kihűtjük, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tormát nyersen kislyukú reszelőn reszeljük.
-
Főzünk köménymagteát egy csomag köményből, kihűtjük és rátöltjük a céklára. Pici ecetet és cukrot adunk hozzá.
Azért mocskos tokány,mert a tokapecsenyét mosás nélkül használják fel a készítéshez. Tehát nem combhúst teszünk pörkölt alapra.Eredeti recept: Székely Konyha,Gyergyói Ízőrző. Vagyis Te és a fakanál,nagyon messze csángáltatok a mocskos tokánytól.
VálaszTörlésKedves Névtelen,
TörlésNem is írtam, hogy eredeti recept, de hagyományőrzően ha nálunk így nevezték meg nemzedékek óta, akkor mi is így hívjuk tovább, függetlenül attól, hogy toka- vagy combhúst használunk fel.
De azért köszönöm a felvilágosítást! ;)