2015-12-20

Görbe diós hájastésztából



Ha hájas tészta készül nálunk, akkor fele diósként végzi. Ehhez szükségünk van egy különleges formára, de szerintem az őzgerinc formájú tepsiken is meg lehet sütni.


  • A hájas elkészítése itt található.
  • A tésztánkat kinyútjuk, és kb.2 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  • Egy tojásfehérjét kemény habbá verjük, de várjunk utánna 10 percet, hogy kicsit essen össze, mert akkor könnyebb dolgunk lesz.
  • Diót őrőlünk, cukorral és vanilíás cukorral elkeverjük.
  • A csíkok egyik felét belemártjuk a tojásfehérjébe, majd a dióba, és ráhelyezzük a formára.
  • A formát nem kell olajozni, mert a hájas zsíros ugye.
  • Előmelegített sütőben 220 C fokon aranybarnára sütjük. Ez eláll kamrában akár 2 hétig is.



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése