2015-12-18

Spenótos-túrós óriáskagyló


Mindig is vonzotta a tekintetem az áruház polcain sorakozó óriáskagyló tészták. Ezúttal le is vettem őket..:) És csináltam egy nagyon ízletes egytálételt belőlük.

Hozzávalók 2 személyre:
  • Egy fél tasak óriáskagyló tészta
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db paradicsom
  • kb. 10 dkg friss bébispenót/vagy sima spenót
  • 30-40 dkg túró
  • 1 tojás
  • só, bors olivaolaj
  • csipet cukor
Elkészítés:
  • A tésztát főzzük meg al dente.
  • Serpenyőben, kevés olivaolajon dinszteljük meg a spenótleveleket, majd tegyük félre.
  • Olivaolajon dinszteljük meg a hagymát, tegyük bele a fokhagymát.
  • A paradicsomokat hámozzuk meg, kockázzuk meg, majd mehet bele a hagymához. Fűszerezzük.
  • Lassú tűzön főzzük mártás sűrűségűre. Ha a paradicsomok nem voltak elég levesesek, tehetünk még bele paradicsomlevet, ebben az esetben csipet cukorral szórjuk meg.
  • Keverjük össze a túrót a spenóttal és a tojással.Pici sót tehetünk bele.
  • Töltsük meg a kagylókat.
  • Egy jénai tál aljába kanalazzuk a paradicsommártást, beleállítgatjuk a kagylókat.
  • Előmelegített sütőbe kb.20 perc alatt készre sütjük.
  • Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése